AKADEMIJA ŽUTA TOČKA

Zaklada ŽUTA TOČKA – za izgradnju filantropske i fundraising kulture u Hrvatskoj organizira edukatorsko-mentorski program jačanja kapaciteta neprofitnih organizacija za uspješan fundraising i upravljanje organizacijom. Program Akademije Žuta točka autorski je koncept Mladenke Majerić koja je pokrenula projekt Žuta točka – izgradnja fundraising kulture u Hrvatskoj“ u 2021. godini te inicirala osnivanje Zaklade Žuta točka u 2022. godini.

Program se sastoji od sljedećih aktivnosti:

 1. Edukacija
  Kroz edukaciju polaznici programa dobivaju osnovna znanja i praktične vještine iz sljedećih područja, kroz šest modula edukacije:
  • Principi i tehnike fundraisinga
  • Komunikacija, brendiranje i fundraising
  • Osnove liderstva i javni nastup
  • Razvoj odnosa s donatorima
  • Strateški plan – alat za uspješno upravljanje neprofitnom organizacijom
  • Financijsko planiranje i upravljanje financijama u neprofitnim organizacijama
 2. Mentorstvo
  Svaka organizacija nakon završetka edukacije dobiva dva mentorska susreta svaki u trajanju od 90 minuta. Susreti se odvijaju online i uživo.
 3. Fundraising pitch
  Nakon završenog procesa mentorstva, polaznici programa imaju priliku predstaviti uživo svoje donacijske kampanje. Za najbolju kampanju osigurana je financijska nagrada.

Komentari dosadašnjih polaznika programa:

„Bilo mi je nadasve nadahnjujuće i korisno, iako sam od srednjoškolskih dana dio civilnog društva i gotovo 12 godina i radno aktivna u njemu, ovaj program smatram jedan od korisnijih kojih sam bila dio“ – Anamarija, sudionica prvog ciklusa edukacije Žuta točka

„Edukacije su nas natjerale da počnemo razmišljati drugačije, da osvijestimo što sve radimo ‘krivo’ I motivirale da to probamo ispraviti. Najviše nam se svidio praktični dio u kojem smo na temelju naučenog dobili zadatak osmisliti vlastitu kampanju i to ne samo u teoriji, nego kampanju koju ćemo onda stvarno i provesti. Dale smo sve od sebe i odlučile da ćemo neovisno o konačnoj nagradi tu kampanju i provesti“ – Evica, sudionica prvog ciklusa edukacije Žuta točka

IMG_0646
IMG_0654
IMG_0713
IMG_0762